Aestas Wellness Beauty & Sauna

Chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling bevat natuurlijke zuren die de dode huidcellenlaag kunnen verweken. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een versneld tempo af en wordt de aanmaak van jonge, nieuwe cellen gestimuleerd. Daarnaast verbetert de huiddoorbloeding en wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels gestimuleerd. Dit geeft de huid een gladder en egaler aanzien. Pigmentvlekjes en oppervlakkige littekens kunnen vervagen en huidherstel, bijvoorbeeld bij een futloze of een rokershuid, wordt bevorderd.

De behandeling

De intensiteit van de peeling wordt bepaald aan de hand van het huidprobleem. De peeling wordt aangebracht door middel van een wattenstaafje. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten een branderig gevoel geven. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel meteen verdwenen. Na het verwijderen van de peeling is de huid wat roder van kleur.

Advies

  • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank in verband met de kans op pigmentvorming. Daarom is de meest geschikte periode voor deze behandeling september tot en met april.
  • Gebruik altijd een sunblock met minimaal factor > 50
  • Gebruik make-up op waterbasis of een getinte dagcrème.

Belangrijk om te weten!

  • Na de peeling kan de huid roodheid en soms afschilfering gaan vertonen.
  • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen. Dit zal genezen met korstvorming in vier tot zeven dagen.
  • Indien dit niet goed verzorgd wordt, kunnen infecties en eventueel littekens ontstaan. De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-48 uur.
  • Gebruik geen andere medicatie of producten dan voorgeschreven door de huidtherapeut.

Maak een afspraak

Naam*
Uw e-mailadres
Telefoonnummer*
Ik wil een afspraak maken voor/ meer informatie over
Eventuele opmerkingen

Reviews