Aestas Wellness Beauty & Sauna

Sommer Huidtherapie

Een gezonde huid krijg je niet vanzelf dat vraagt om toewijding!

Wat is een huid- en oedeemtherapeut?

Huidtherapie is een paramedisch beroep. De opleiding Huidtherapie is sinds 2001 wettelijk erkend en vanaf 2003 geregistreerd in de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG artikel 34). Deze wet geeft regels voor de zorgverlening en beoogt kwaliteitsbevordering van de beroepsuitoefening en patiëntenbescherming. De behandelingen van de huidtherapeut zijn gericht op het behandelen van de zieke en/of beschadigde huid en verminderen of voorkomen van beperkingen ontstaan door een huidaandoening. De huidtherapeut als paramedicus voert medisch- georiënteerde behandelingen uit naast een arts of medisch specialist, vaak in samenwerking of onder supervisie.

Lees meer over ons

Onze partners en merken

Cosmetische probleemstellingen

Bij cosmetische probleemstellingen kunt u denken aan het behandelen van acne, storende (over)beharing, cosmetisch storende littekens, het verwijderen en/of camoufleren van huidonregelmatigheden, voet- en handwratten, storende pigmentatie en vaatjes en het bewerkstelligen van huidverbetering. Voor het zetten van medische tatoeages en permanente make-up, of juist het verwijderen van tatoeages bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Lees meer

Medische probleemstellingen

Bij medische probleemstellingen kunt u denken aan het behandelen van oedeem (vochtophoping in de huid) waarbij het verstrekken van therapeutische elastische kousen en overige compressiehulpmiddelen tot de onderhoudsfase behoren. Daarnaast behandelen we ook fibrose (verhardingen), radiatieschade (schade aan de huid door bestraling), axillairy websyndrome (gefibrotiseerde lymfevaten in de oksel/armregio) en chronische wonden.

Lees meer

Over ons

De huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Lelystad hebben de HBO- opleiding Huidtherapie afgerond en zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Sinds 1978 behartigt de NVH als paramedische beroepsvereniging de belangen van huidtherapeuten in Nederland.

Reviews

Kosten en vergoeding

Sommige behandelingen kunnen worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar als u wilt weten wat u vergoed krijgt, of kijk op www.independer.nl voor een verzekeringspakket naar wens.

Lees meer