Aestas Wellness Beauty & Sauna

Lezing huidrevalidatie na oncologie

De lezing huidrevalidatie zal plaatsvinden op locatie Schoener 41-20, 8243 XB in Lelystad.

Deze avond zal u worden geïnformeerd over de complicaties die tijdens of na een oncologisch behandeltraject kunnen ontstaan.

Om te weten hoe veel belangstellenden wij kunnen verwachten op deze lezing, zouden wij u willen vragen om uw aanwezigheid van te voren te melden via telefoon (0320-243000) of mail

Er is nog geen nieuwe datum voor de lezing ingepland.

Waarom deze lezing?

Het is goed mogelijk dat u momenteel geen klachten heeft en deze ook niet gaat krijgen. Er is echter een kans dat tijdens, maar ook jaren later bepaalde complicaties zich alsnog ontwikkelen. Als de verschijnselen worden genegeerd, kunnen klachten verergeren. Denk hierbij aan lymfoedeem na een operatie, of radiatieschade door bestraling.

Meer informatie:

Binnen de huidige samenleving heeft de ziekte kanker nog steeds een grote impact. In de behandeling van kanker gaan nieuwe ontwikkelingen razend snel. Waar overigens tot op de dag van vandaag geen tot weinig aandacht aan wordt besteed, is dat veel patiënten na zo’n oncologisch traject klachten erbij krijgen die ook een grote impact kunnen hebben op het kwaliteit van leven.

Uiteraard is het belangrijk om de prioriteit neer te leggen bij het genezen of zoveel mogelijk onder controle brengen van de ziekte. Wanneer de patiënt niet op het juiste moment voorlichting krijgt over de complicaties m.b.t. de huid loopt u als patiënt onnodig met klachten die voorkomen hadden kunnen worden of beperkt hadden kunnen blijven.

Welke rol speelt dan de huidtherapeut voor u ?

Een huidtherapeut is een paramedicus die de zieke en beschadigde huid behandeld, en werkt voornamelijk samen met huisartsen en dermatologen. De meeste zorgvragen van medische aard worden vanuit de zorgverzekering vergoed.

Enkele onderwerpen die op de lezing behandeld worden:

Haar en- nagel aandoeningen
Huidveranderingen
Hand/voet syndroom
Acne
Radiatieschade
Lymfoedeem en fibrose
Bewegingsbeperkingen in bijvoorbeeld de armen

Lotgenotencontact

Tijdens de lezing komt u in contact met mensen die ongeveer hetzelfde meemaken/hebben meegemaakt als u. De ervaring leert dat dit als prettig wordt ervaren. Na afloop van de lezing is er daarom de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te praten.

Privacy

Wilt u liever persoonlijk geïnformeerd worden, dan is er de mogelijkheid op een korte vrijblijvende intake. Hiervoor verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken, door te bellen naar 0320-243000 of een e-mail sturen naar info@huidtherapie-lelystad.nl

Reviews