Aestas Wellness Beauty & Sauna

Ontharen

U kunt bij Huidtherapie Lelystad terecht voor de verwijdering van ongewenste haargroei. Tegenwoordig worden haren definitief verwijderd door middel van lasertherapie. Echter zijn er altijd nog haren waar niet of nauwelijks pigment aanwezig is en hierdoor moeilijk met laser te behandelen zijn. Blonde, grijze en rode haren behoren tot deze laatste categorie. Deze haren worden definitief verwijderd door middel van elektrische epilatie.

Wat is overbeharing?

Overbeharing is overmatige haargroei. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan echter aan aangeboren zijn. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme is een vorm van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op de armen en benen kan de haargroei meer dan gemiddeld zijn.

Elektrische epilatie

De huidtherapeut kan zorgen voor de definitieve verdwijning van de ongewenste haren door middel van elektrische epilatie. Door middel van een miniscuul naaldje wordt de voedingsbodem van de haar elektrisch vernietigd. Bij elektrische epilatie wordt iedere haar afzonderlijk behandeld. Na iedere behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.  Elektrische epilatie wordt voornamelijk ingezet voor de behandeling van blonde, rode en grijze haren. Aangezien deze haren geen pigment bevatten, kunnen zij niet worden behandeld door middel van lasertherapie.

Verder beschikken wij over de beste apparatuur en kennis om u IPL Elipse* duurzame ontharing te kunnen bieden.

IPL Elipse

Haren die veel pigment bevatten (zwarte/ donker bruine haren) kunnen definitief verwijderd worden door middel van IPL ontharing. Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals het gezicht, bikinilijn, benen, armen, rug en oksels kunnen met lasertherapie worden behandeld.

De behandeling is niet geheel pijnloos. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkend gevoel ervaren. Na afloop van de behandeling kan de huid wat roder van kleur zijn. Dit verdwijnt weer 12 tot 24 uur na de behandeling.

Afhankelijk van het te behandelen gebied, ras of erfelijkheid zijn er 6-8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van ca. 6-8 weken. Dit heeft alles te maken met de groeicyclus van de haar. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase behandeld worden. Voor behandeling met de IPL is het noodzakelijk dat de huid niet te bruin is. Vandaar dat voor en na de behandeling blootstelling aan zonlicht vermeden dient te worden.

De laser behandelingen vinden ook plaats in het MCZiekenhuis te Lelystad en het Spaarneziekenhuis te Hoofddorp. Deze zeer betrouwbare en goede apparatuur staat in de ziekenhuizen omdat deze behandelingen ook onder supervisie van dermatologen staan. Omdat deze klinieken erkend zijn als lasercentra vergoeden de zorgverzekeraars vaak een deel van de kosten (kijk hier wel uw polis op na) U dient hier dan een verwijzing van de huisarts of dermatoloog. voor te overleggen.

Tel.nr. voor het maken van een afspraak in Lelystad 0320-271296 of via Huidtherapie Lelystad 0320-243000. Voor Hoofddorp kunt u de afdeling Dermatologie 023-8908900 bellen. IPL ontharen is geen ontharen door middel van laser al wordt dit vaak ten onrechte zo genoemd. Laser ontharen gebruikt slechts 1 golflengte, IPL ontharen velen.

Voor onze actuele prijslijst klikt u hier.

Maak een afspraak

Naam*
Uw e-mailadres
Telefoonnummer*
Ik wil een afspraak maken voor/ meer informatie over
Eventuele opmerkingen

Reviews